hlogo.png

Viljo Heikkinen

Uskon soturit idän retkellä

Savon Sanomain sielunmaiseman tulkki Toivanen on piirroksessaan (7.4. 2015)tuonut meidän ihmeteltäväksemme esi-isiemme ja ukkivainaan aikaiset idän uhkan muistomerkit alkaen vuoden 1808 Toivalan patsaasta päätyen Raatteen tien ja Ihantalan vuoden 1944 taistelujen sankareiden muistokiviin.

Toivasen piirroksen oikeassa alakulmassa on palattu nykyajan propagandaan. Vähä-älyiseksi kuvattu suomalainen julistaa: ”Nato-haukat liioittelevat idän uhkaa!” Ja Venäjän television kuvaruudussa: “Krim on meidän! anna Puola ja Suomi!” Toivanen toteuttaa kirjaimellisesti Saksan keisari Wilhelmin ohjetta, “puhukaa aina totta, ainoastaan totta, mutta ei koskaan koko totuutta.”

Totta tässä on että Venäjän televisioon kuvataan aina kaikissa mielenosoituksissa kaikkein älyttömin humalainen örveltäjä mölisemään lännessä kaivattavia tavoitteita. Elisabeth Rehn, ollessaan Suomen sotakalujen ministerinä, kutsui Venäjältä poliittisen sirkuspellen Vladimir Zhirinovskin Suomeen julistamaan valloitusaikeitaan. Elisabeth ja Vladimir saivat ostatettua suomalaisilla Nato-yhteensopivat Hornet-hävittäjät.

Minulle tietämätöntä on, kun kukaan ei ole kertonut, että mitä se uskottava puolustus on. Ja odottaako tuo idän uhka, Venäjä, että se puolustus on varmasti uskottava ennen kuin se hyökkää. Vai minkä takia se ei ole vielä hyökännyt.

Viime erillissotamme aikana ankarimmat taistelut käytiin Lapinlahden rautatieaseman saunassa. Sinne kokoontuivat kenttävartioon kunnan terävin johto nimismies R.V. Räsäsen johdolla. Mukana oli varmaan asemapäällikkö ja joku suurtalollinen. Korttiaikana täytyi hankkia jotain välipalaa sivusta ja apteekkari huolehti normaaleista ruokajuomista.

Suojeluskunnan harjoitukset sunnuntaisin, minkä jälkeen käänneltiin kaikenlaisia innostavia tulevaisuuden haaveita, joiden järjettömyyden takasivat siniset silmät ja vastaitsenäistyneen maan kansallisen toisen polven sivistyneistön pitkähköt niskavillat.” Väinö Linna Tuntematon sotilas.

Ukkivainaan aikaisilla aseilla tapettiin paljon ihmisiä, mutta suurin osa kansasta jäi eloon. Atomiaseet ovat muuttaneet uskottavaa puolustusta sellaiseksi, että näiden aseiden käytön jälkeen maapallolla voisi olla elossa vain lajeja, jotka sietävät voimakasta radioaktiivista säteilyä. Lude kestää parhaiten säteilyä. Sen tehtäväksi jää siirtää länsimaisen sivistyksen viestikapulaa eteenpäin.

Näennäisesti järjissään olevien ihmisten höyrähtäminen pyssyuskoon ei anna kovin lohdullista kuvaa valtakunnan johtaviin tehtäviin pyrkivistä ehdokkaista. Valtaosa on mennyt mukaan vaatimaan asemäärärahojen lisäämistä.

Käsipäivää

On taas menneillään länsimaiseen demokratiaan kuuluvat yleiset kättelytapahtumat. Jotkut ihmettelevät vaalien jälkeen, että miksi äsken niin ylen ystävällinen ehdokas ei enää tunne. Se nyt on pieni vahinko. Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy kätteli Le Figaro-lehden etusivulla Muammar Gaddafia ja julisti, että Ei ongelmia.

Gaddafi oli rahoittanut vuonna 2007 Sarkozyn vaalikampanjaa ja hänen vaadittua maksamaan rahat takaisin alkoivat Gaddafin ongelmat. “Kansainvälinen yhteisö” tuhosi Libyan valtion. Nyt siellä riehuvat länsimaisen demokratian omat luomukset Isis- ja Al-Qaida-joukkiot. Silloin Italiaan rahdattiin Libyan valtion tuhoamiseen tarkoitettuja tuhannen kilon lentopommeja. Italia varautuu torjumaan Isisin uhkaamaa terrori-iskua Roomaan ja Pyhään istuimeen.

Italialaiset kalastajat pelkäävät henkensä puolesta joutuessaan menemään avomerelle kun naapurit ovat tyhjentäneet rannikkovedet kaloista. Pommeilla ja raketeilla suojellut “siviilit” hyökkäilevät kalastusaluksille.

Kuuntelin hetken Iisalmen torilla esiintyvää perussuomalaisten nuorta ehdokasta. Hän oli asettamassa suomalaiset etusijalle työhönotossa ja vakavamielinen kepulainen isäntä myötäili, että näin on oikein. Ehdokas kertoi miten kalliiksi tulee maahanmuuttajien elättäminen. He saavat tuhansia euroja kuukaudessa valtiolta ja kunnalta.

Olisi suotavaa, että nämä tietolähteet julkistaisivat mistä tämmöistä sosiaaliturvaa jaetaan kun se ei Suomen lakien mukaan ole mahdollista. Suomi on osana “läntistä arvoyhteisöä” sotimassa maailmalla Nato-joukkojen apuna. Sieltä niitä pakolaisia ja maahanmuuttajia pakkautuu myös Suomeen, vaikka tämä ei mikään suosikkikohde olekaan. Edellä mainitun kaltaiset ehdokkaat valitsevat vastustajansa samasta sarjasta kuin itse ovat. Ulkomaille investoivat eivät kuulu vastustettaviin.

Joillakin näkyy olevan irtonaista rahaa sillä suomalaiset ovat luoneet Viroon 25 000 uutta työpaikkaa. Investointien perusteena ovat Viron alhainen verotus, alhaiset palkat ja nälkäiset työntekijät. Virolaiset työntekijät ovat vallanneet myös Etelä-Suomen rakennustyömaat. Näin palkkataso painetaan “kilpailukykyiseksi”.

Venäläisten tekemistä tonttikaupoista riittää otsikoita lehtiin. Mutta tämän päivän kauttakulkusopimuksesta Natolle luovutetuista satamista ja lentokentistä ollaan vaiteliaita. Suomen lentokentiltä saksalaiset pommikoneet aloittivat meidän “erillissotamme” 22.6.1941 pommittamalla Neuvostoliittoa.

Mauno Koiviston mainitsema hyvä herraonni seuraa Suomen yksinkertaista kansaa. Aina pitää tuppautua mukaan toisten sotiin. Sodanvalmistelusta tässä on kyse ei vähemmästä. Ensimmäinen tehtävä on niin sanotun yleisen mielipiteen muokkaaminen sodalle myönteiseksi. Sanomalehdistö ahkeroi siinä kiitettävästi. Vihollinen on jo tiedossa. Sen syytä on, ettei maito ja liha mene kaupaksi.

Kerrankin voittajien joukossa

 

Lapinlahden puukirkolla oli vanhaan hyvään aikaan menestyvä yksityiskauppa, ikään kuin Tuurin kyläkaupan esiaste. Kauppiaalla oli Voitto-niminen poika, johon eräs neitsyt oli ihastunut. Savolaisilla on tapana ilmaista laulamalla syvimpiä tuntojaan. Maailmankatsomukseltaan vasemmistolainen tuleva appi oli nautittuaan ehtoolliskalkin kajauttanut uhmakkaan vallankumouslaulun; Voitto meidän on ja olla täytyy…

Kävimme juuri ankaran vaalikamppailun siitä kuka joutuu matkatöihin Brysselin ja Strasbourgin välille. Yksi pienimmistä vallankumouspuolueista, jota on halvennettu promillekannatuksensa johdosta, sai näissä vaaleissa murskavoiton tunnuksellaan; Älä äänestä!  Äänettömyystulos oli yli 60%. Siinä jäivät jälkeen stubbit ja kumppanit muutaman sadan tuhannen äänituloksellaan.

 

On se kumma tuo EU kun taas radio uutisissa kerrottiin, että siellä on jokin kummallinen demokratiavaje. Miten siellä voi olla jokin vaje kun kaikki halukkaat ovat saaneet äänestään toisten asettamia ehdokkaita ja haluttomat saivat olla äänestämättä.

 

Demokratia kuuluu samaan joukkoon kuin luonnon tasapaino. Luonto on aina tasapainossa myös siinä vaiheessa kun tieteen ennustajaeukkojen mukaan aurinko on polttanut maapallon pelkäksi kiviröykkiöksi. Silloin vain ei enää ole vihreitä lehtoja eikä viherpiipertäjiä.

 

Demokratia on samanlainen. Läntisen demokratian kehdossa,  muinaisessa Kreikassa vapaat miehet harrastivat tieteitä ja taiteita, johtivat valtiota. Nämä vapaat miehet omistivat maan, kaupungit, laivastot ja kaiken muun sivistysvaltiolle kuuluvan omaisuuden. Orjat tekivät peltotyöt ja naiset puuhailivat kotilieden ääressä. Silloin ei ollut mitään demokratiavajetta sillä demokratia on omistajien välinen, omistettavan omaisuuden määrän sanelema suhde. 

Lain kotimaa                      

Kansainvälisen yhteisön eli USA:n 26. presidenttinä oli vuosina 1901 - 1909Theodore Roosevelt. Panama kuului tuolloin Kolumbialle. ”USA auttoi sitä itsenäistymään.” (Wikimedia)
Vuonna 1903 presidentti Roosevelt lähetti sinne sotalaivan. USA:n sotilaat sieppasivat ja tappoivat paikallisen nostoväen suositun komentajan ja julistivat Panaman itsenäiseksi. Sopimuksen allekirjoittivat USA:n ulkoministeri ja ranskalainen insinööri. Sen lisäksi ei ollut yhtään panamalaisen allekirjoitusta…(John Perkinns) Kyse olikin ”kansainvälisestä” sopimuksesta.
7.9.1977 Panaman presidentti Omar Torrijos ja USA:n presidentti James Carter sopivat kanavan siirtymisestä Panamalle.

Vuonna 1989 USA:n presidentti George H. W. Bush lähetti 26 000 sotilasta Panaman kanavalle. Yhdysvallat hyökkäsi Panamaan ja vangitsi presidentti Manuel Noriegan. Hänet tuomittiin USA:n lakien perusteella omassa ”itsenäisessä” maassaan tekemistä rikoksista, rahanpesusta ja huumekaupasta.
31.7. 1981 Panaman presidentti Omar Torrijos oli kuollut ”lento-onnettomuudessa”. Sitä ennen Ecuadorin presidentti Haime Roldos oli kuollut helikopterin maahansyöksyssä 24.5.1981.
Nämä kolme presidenttiä jupruilivat ”kansainvälistä oikeutta” vastaan ja kieltäytyivät tarjouksista, joista ei saa kieltäytyä.

On suorastaan liikuttavaa into, jolla Suomen ja koko vapaan maailman tiedotusvälineet hehkuttavat kansojen itsemääräämisoikeutta ja koskemattomuutta Ukrainan demokraattien puolesta. Kun Jugoslavia lyötiin Naton pommituksilla lihoiksi ei silloin koottu suomalaisia sotavanhuksia tutisemaan Mannerheimin patsaalle kansojen itsemääräämisoikeuden puolesta. Suomen ja muiden meidän ”viiteryhmäämme” kuuluvien ”yleinen mielipide” tulee samasta lain kotimaasta, josta pommikoneet ja ohjukset tuovat kansainvälistä oikeutta. Tällä hetkellä vaikein kysymys on Venäjä. Sen luonnonvarat eivät vielä ole täysin Kansainvälisen Yhteisön suorassa määräysvallassa. Krimin mahdollinen joutuminen Venäjän osaksi hidastaa Naton työntymistä itään.

Suomen porvariston into sotilaalliseen yhteistyöhön Ruotsin ja Norjan kanssa on yritys päästä saartamaan Venäjää pohjoisten merialueiden kautta.

Työn osuus apinan kehityksessä työeläkeläiseksi

 

Vietimme taas työläisten juhlapäivää Vappua Kuopion kaupungissa. Vasemmistonuorten ja kommunistien kulkue lähti torin nurkalta. Kävimme ennen marssia näyttämässä punaista vaatetta toriyleisölle. Tori oli tupaten täynnä kansaa. Niitä samoja kokoomuslaisia, perussuomalaisia, demareita, kepulaisia ja joka kolmas, jotka eivät äänestä. Se on sitä Suomen kansaa.

Piirisihteeri Asko Julkunen marssi edellä punaista lippua kantaen torille. Seurasimme häntä, viimekeväisen, entistä ajankohtaisemman, punaisen julisteen kanssa: NATO SOTII PAKOLAISIA SUOMEEN. Näillä pakolaisilla, vaikka emme ole täällä vielä tavanneet ensimmäistäkään, Soini ratsasti voittoon. Voittoon tarvitaan aina sopiva, vaikka kuvitteellinen, vihollinen.

Kansa oli torilla. Vähemmän marssireitin varrella. Mutta oli siellä kuitenkin yksi työeläkeläinen, joka muisti; ”seitsemän kymmentä vuotta sitä on yritetty, ei siitä mitään tule”. Sosialismista tietenkin.
Charles Darwinin teos Lajien synty on ilmestynyt vuonna 1859. Eräs  seitsemissä kymmenissä oleva työeläkeläisten esi-isä tiesi joskus viime vuosisadalla, että “eihän nuo apinat ole minun aikanani miksikään muuttuneet.”

Friedrich Engels on muistini mukaan kirjoittanut jotakin ihmisen kehityksestä. Mutta ei nuo ole minun aikani miksikään muuttuneet . Sama jankutus jatkuu. Kommunistit eivät lue historiaa ja “työeläkeläiset” jatkavat voittokulkuaan.

Maailman historia ei ole pelkkää loputonta vaalipaneelia.
Pariisin kommuuni oli ensimmäinen työväenhallitus vuonna 1871. Kommuuni kesti 70 päivää.
Seuraava oli jo edellisestä 46 vuoden kuluttua tapahtunut Venäjän sosialistinen vallankumous. Neuvostovalta kesti 70 vuotta.

Sota ja nälkä on aina ajanut kansanjoukot taisteluun. Porvarit eivät ole vielä vuosisatoja kestäneen valtansa aikana parempaa keksineet. Se ei lopu ennen kuin kapitalismi hävitetään.

Kolme kirjainta SKP

Puolueen nimen vetovoima riippuu asiasisällöstä. Kävimme viime kesän puoluekokouksessa osittain asiattomaksi väännetyn keskustelun SKP:n puolueohjelmasta. Päätökseksi jäi kuitenkin optio eli mahdollisuus tarvittaessa käynnistää ohjelmakeskustelu. Sen aika on nyt. Mutta vauhkoamatta vaatimuksista äkillisiin muutoksiin ja henkilövaihdoksiin.

Myös kaikki ne jotka nyt ovat vaatineet puheenjohtajan vaihtamista äänestivät kuuliaisesti Viitaniemen esittelemän vaihtoehdon puolesta.

Ylimääräisen edustajakokouksen järjestäminen maksaa. Rahan kerääminen jäseniltä siihen tarkoitukseen vaatii sitä, että me tiedämme mihin olemme matkalla. On saatava kaikki kommunistit vakuuttuneiksi asiamme oikeutuksesta. Nyt se puuttuu.

Puolueen nimestä.

Onko puolueen nimi este vaalimenestykseen. Oikeiston pääpuolue on jatkanut vuosikymmenestä toiseen samalla nimellä. Vaalikannatus on nousujohteista. Sosialidemokraattinen puolue käyttää pikanimeä demarit. Nimi ei ole estänyt nousuja eikä laskuja. Samoin Maalaisliitto, nykyisin jo kolmannella nimiversiolla kepulainen, on hankkinut milloin veret milloin lihat seisauttavia vaalituloksia ja noudattaa aina kokoomusjohtoista politiikkaa. (Paitsi silloin kun kommunistit määräsivät sodan jälkeen politiikan suunnan).

Tämä ei tietenkään riitä hätäisimmille. Hyvä on, vaihdetaan nimi. Otammeko tällä taikatempulla porvaristolta Helsingin Sanomat, aamupäivällä ilmestyvät iltalehdet, television ja radion. Nämä kyllä muistuttavat, että nämä ovat niitä entisiä stalinisteja ja taistolaisia. Vasemmistoliitto on käynyt koko olemassa olonsa ajan puhdistautumisrituaaleja, mutta siitä huolimatta se saa kuulla olevansa niitä synnissä siinneitä.

 

SKP:llä on sen itsensä valitsema porvariston meille tyrkyttämä rasite. Puolueohjelmassa käydään vielä taistelua Stalinia vastaan. Porvaristo tulee vaatimaan meiltä loputtomiin synnintunnustuksia. Se loppuu vain sillä, että isketään takaisin aina ja kaikkialla kun meille muistutellaan neuvostojärjestelmän kauheuksista. Minun ei ole kertaakaan tarvinnut pyydellä hyväksyntää kommunistien tekemisistä  kokoomuslaisten kanssa keskustellessani. Heidät saa hyvin ymmärtäväiseksi kommunistien historiaa kohtaan muistuttamalla mitä he itse tekivät Suomen työväenluokalle luokkasodan jälkeen ja aina kun olivat niskan päällä natsi Saksan kukistumiseen asti. Meillä ei ole mitään anteeksi pyydettävää keneltäkään. Kokoomuksen hengenheimolaiset murhaavat ja kiduttavat tälläkin hetkellä ympäri maailmaa oikeuksiaan puolustavia ihmisiä.

Porvaristo vie aina luokkataistelun aseelliseksi kun se kokee asemansa uhatuksi. Me emme milloinkaan tyrkytä aseellista kumousta jos porvaristo tyytyy osaansa rauhanomaisessa ottelussa. Historia ei tunne tapausta, että porvaristo luopuisi vallasta ilman aseellista taistelua. Nobelin rauhan palkinnolla palkittu Henry Kissinger järjesti Chilessä aseellisen kaappauksen kun sosialisti Allende valittiin vaaleilla presidentiksi.

Onko näistä urotöistä valitteluja Kokoomuksen puolueohjelmassa?

 

Sananvapaudesta.

Toverit pyyhkikää kyyneleet. On typerää valittaa, että meitä ei päästetä kampanjoimaan tasaveroisina kokoomuslaisten ja muiden perussuomalaisten rinnalle lehdistössä ja televisiossa.

Olemmeko me kommunisteja jos emme tiedä missä yhteiskunnassa elämme. Kerron jos joltakin on päässyt unohtumaan, että elämme vapaassa markkinataloudessa ja demokratiassa. Täällä saa jokainen puhua ja kirjoittaa ihan mitä tahansa. Julkaisuvälineiden omistajat saavat myös yhtä vapaasti päättää kenet päästävät julkisuuteen. Varattomat älkööt vaivautuko. Kepulainen Hannes Manninen totesi kerran, että tämä ei ole yksilehmäisen hommaa.

Porvarit eivät ole vähä-älyisiä, jotka tieten tahtoen omalla kustannuksellaan nostaisivat tärkeimmän vastustajansa julkisuuteen. Sen vuoksi he eivät edes hyökkää kommunisteja vastaan koska sekin olisi julkisuutta.

 

Eduskuntavaaleista

Toverit tekivät ihan oikein kun eivät asettaneet minua ehdokkaaksi. Osallistuin vain joo-miehenä toisten kampanjaan.

Mikä oli meidän sanoma vaalitoreilla? Köyhyys on lisääntynyt Suomessa. Sosiaaliturvaa on nostettava yhdeksäänsataan euroon kuukaudessa. Näistä ne köyhät sivuun potkitut innostuivat kovasti kun perussuomalaisilla ja muilla Karjalan palauttajilla oli elävää sanaa tarjottavana; Pakolaiset ja kerjäläiset elävät meidän kustannuksellamme.

Olen myöhäisherännyt. Huomasin vasta pari viikkoa ennen vaaleja, että kaikki työväenpuolueiden hallitukset Harri Holkerista, Esko Ahosta, Paavo Lipposesta Mari Kiviniemeen ovat hävittäneet Suomen kansallisomaisuutta myymällä aletarjouksina tehtaita, kaivoksia ja valtionyhtiöitä ulkomaisille keinottelijoille. Luulen, että eivät ihan kaikki vaaleissa touhunneet kommunistit ole vieläkään huomanneet mikä ase jätettiin käyttämättä. Aineistoa meillä näistä kupruista on riittävästi Seppo Konttisen Kansallisomaisuuden ryöstö ja Esko Seppäsen Oma pääoma kirjoissa. Omaisuus on menetetty, mutta asia ei ole minnekään hävinnyt. Tämmöiset urotyöt kuin on valtion omaisuuden vastikkeeton hävittäminen ja sen tekijät, kunkin hallituksen ministerit on syytä pitää esillä, jos aiotaan politiikan kentällä näkyä.

Jostain kumman syystä asiaa koskevaa kirjoitustani ei julkaistu vaaliviikolla Iisalmen Sanomissa vaikka lehti on riippumaton. Ja se oli täynnä kepulaisten ja kokoomuslaisten vaalimainoksia.