Kuopiossa aloitetaan sosiaalineuvonta vapaaehtoisvoimin

SKP:n Kuopion osasto aloittaa yhdessä KomNL:n kanssa sosiaalineuvonnan palvelut Kuopiossa ja sen lähellä asuville.

Sosiaalineuvontaan saat yhteyden soittamalla numeroon 041-483 7980 (to 10 - 12) tai tulemalla SKP:n Kuopion piiritoimistoon torstaisin klo 10 – 12, jolloin tilat on varattu sosiaalineuvonnan käyttöön. Osoite on Haapaniemenkatu 8 A 48. Muina aikoina yhteyttä voi ottaa sähköpostitse toimisto.kuopio@gmail.com. Sähköpostiin vastataan mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman pian.

Ajatus sosiaalineuvonnasta lähti kahden yhteiskuntatieteitä opiskelevan SKP:n aktiivin huomiosta. Ihmisten hätä on lisääntynyt, samalla yhteiskunnan turva ja ohjaus on kaventunut. Moni on pulassa yhtäkkisen työttömyyden, tai muun mullistuksen vuoksi, sosiaalitoimella ei kuitenkaan tunnu olevan resursseja kuin tulipalojen sammuttamiseen - niiden auttamiseen, joilla kaikki on jo mennyt.

-Haluamme, että apua voi saada ennen kuin tipahtaa kokonaan yhteiskunnan reunamille, Susanna Rissanen ja Marianne Maksniemi kertovat. Molemmat ovat Itä-Suomen yliopistosta pian valmistuvia sosiaalityöntekijöitä, joilla on myös käytännön työkokemusta.

-Tarjoamme ohjausta ja neuvontaa mahdollisuuksien mukaan jokaiselle sitä tarvitsevalle. Autamme erilaisten tukihakemusten täytössä, kuin myös monimutkaisemmissa tilanteissa, jotka vaativat kokonaisvaltaista pohdintaa. Apua voi tarvita myös esim. valituksen kirjoittamisessa kohtelustaan sosiaali- ja terveydenhuollossa tai oman oikeusturvan varmistamisesta.

Toiminta on samalla myös kannanotto yhteiskunnan tilanteeseen. Ei ole missään mielessä oikein, että vapaaehtoiset joutuvat ottamaan vastattavakseen toimia, joita tulisi ylläpitää yhteiseksi hyväksi kerättävin verovaroin. Yksilön vastuuta korostetaan nyt kohtuuttomasti tilanteessa, johon yksittäiset ihmiset eivät kuitenkaan ole syypäitä, eivätkä voi vaikuttaa.

Toimintaan haetaan myös yhteistyötahoja ja toiveena on saada toimintaan lisää vapaaehtoisia. Vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä suoraan Susanna Rissaseen 045-639 8147 tai rissanen.susanna@gmail.com.

Lisätietoa antavat

Marianne Maksniemi, 0404 113 213

Susanna Rissanen, 045 6398 147