hlogo.png

164_anne.jpg 

Anne Ruuskanen 

Nato-kiima tulee Suomelle kallliiksi

Joku toimittaja povasi, ettei NATO tule nousemaan vaaliteemaksi. Mikäli näin tapahtuu, sille ainoana selityksenä on se irvokas tosiasia, ettei tätä puolustusvoimien jo miljardeja  maksanutta NATO-yhteensovittamista haluta paljastaa NATO-kiihkoisten pyrkimykseksi ujuttaa Suomea ”kyökin kautta” sotilasliittoon hitaasti, mutta varmasti. Tahtoipa kansa tai ei ja maksoi mitä maksoi!

Rauhanaktivistina ja äitinä olen seurannut vihaisena porvarihallituksen NATO-kiimaa. Aggressiivisen sotilasliiton kanssa flirttailuun liittyy paljon sellaista mistä valtamedia vaikenee. NATO-jäsenyyden myötä luovutetaan valtava määrä ulkopoliittista vallankäyttöä sotilasliitolle. Se on yksisilmäistä politiikkaa, joka sitoo Suomen liikkumavaraa yhtä tiukasti kuin Euroopan unionin jäsenyys. Jo tämä kaikenkarvainen ”NATO-yhteensovittaminen” on pakottanut kansalaiset hyväksymään miljardien kustannukset samalla aikaa kun hyvinvointiyhteiskuntaa on murennettu kun on mukamas pitänyt säästää. NATO-huuma on jo siis nyt tullut äärettömän kalliiksi ja jokainen asevarusteluun käytetty euro on pois perusturvan rahoituksesta! Samalla mediat ovat eliitin siunauksella laulaneet sen militaristisia lauluja tosiasioista vaieten. Puolustusvoimien edustajat ovat saaneet säälittävästi marista rahapulastaan ja leikkausten pakosta, vaikka tosiasiassa uusien tappovälineiden hankintaan on syydetty jatkuvasti lisää rahaa. Puolustusvoimat on ainoa sektori jonka ei ole millään tavalla tarvinnut osallistua ”säästötalkoisiin” yhdenkään laman aikana. Heidän ainoa ongelmansa on ollut päättää mihin ne miljardit kohdennetaan, armeijan arkitarpeisiin ja maanpuolustukseen, vai NATO-yhteensopivien hyökkäys- sotalelujen hankintaan?

Emävaletta  "puolustusvoimien vähenevistä määrärahoista" toistellaan yhä sekä YLE:n, että kaikkien valtamedioiden uutisoinnissa. "Vähenevistä varoista jankuttaminen on vain kansan harhauttamista miljardiluokan kysymyksessä! Jos puolustusvoimat änkeää saamansa lisärahat aseostoihin ja siitä seuraa muun touhun leikkauksia, niin voitaisiinko asia sanoa niin kuin se on ja lopettaa tämä valehtelu!

Globaalia maailmaa katsottaessa on ilmiselvää, että kuljemme NATO:n kainalohiessä suoraan kohti juuri niitä uhkia, joilta militaristit hehkuttavat meidän muka suojautuvan! Kriittinen keskustelu aseostojen mielekkyydestä on vaiennettu kokonaan pois julkisuudesta. Linnan "Tuntemattoman sotilaan" ja sotilasparaatien katseleminen itsenäisyyspäivänä ovat tehokasta päänpehmennystä, joka tarkoituksellisesti tunteisiimme vedoten kerran vuodessa tuhoaa ne pienet kyseenalaistamisen hennot piuhat, jotka kenties ovat alkaneet itää aseostojen yhteydessä mainituista veromiljardeista johtuen. Jo tällä NATO:n kyljessä sotimisella Afganistanissa ja NATO-yhteensopivuuden palvonnalla Me olemme antaneet pois ulkopoliittisen valtaa ja kansalaisten turvallisuutta siitä "tuumaakaan taistelematta" ja puolta sanaakaan älyllisesti keskustelematta!

 

Terrorismin uhka?

 Tähän militaristiseen sumuttamiseen on jatkuvasti pyritty liittämään jotain ”konkreettista” toistelemalla NATO:n kehittelemiä fraaseja ”terrorismin uhasta”, ”terrorismin vastaisesta taistelusta” jne. Kauhistuttavinta on että terrorismista, sen syistä ja seurauksista, sekä sen ehkäisemisestä on olemassa oikeasti asiantuntevia ja vastuullisia tietolähteitäkin. Niissä ei puhuta ”rauhaan pakottamisesta”, eikä ihmisten tai yhteiskuntien tuhoamisesta aseilla, silloin kun etsitään ratkaisuja.

Köyhyys ja eriarvoisuus on näissä selvityksissä osoitettu yksiselitteiseksi terrorismin kasvualustaksi. Ilman ihmisten orjuuttamista ja riistoa ei löytyisi riittävästi katkeruutta, vihaa ja kostonhalua jota hyväksikäyttämällä tavallisista kansalaisista voidaan aivopestä itsemurhapommittajia! Faktojen hylkääminen onkin tullut maailmalle kalliiksi sekä rahassa, että inhimillisessä kärsimyksessä. Mitä enemmän terrorismia on mukamas vastustettu USA:n tukemin ja provosoimin sotilaallisin iskuin, sitä enemmän ilmiö on maailmassa vain voimistunut. Afganistanissakin sekä väkivalta, että huumebisnes on lähtenyt valtaisaan kukoistukseensa vasta ISAF joukkojen puuhastelun alettua. Ja tässä me olemme kaulaamme myöten mukana, kansalaisten maksaessa!

Kuinka monelle suomalaiselle on sekään selvinnyt tässä kuoliaaksi vaikenemisen ”demokratiassa”, että EU:n valmiusjoukot ei ole mikään vaihtoehto NATO-jäsenyydelle? Käytännössä, eli todellisuudessa suurin osa EU- maista on NATO maita. Se tarkoittaa, ettei yksikään näiden maiden sotavärkki liikahdakaan ilman USA:n suostumusta! Eli USA:n imperialistinen väkivaltakoneisto NATO:ttaa meitä myös sitä kautta ja maksattaa omien maailmanvalta intressiensä kustannuksia.

Vierailla, meille kuulumattomilla taistelukentillä yksi taaksemme jätetty ruumis tuottaa aina kymmenen katkeraa sotilasta eteemme!

Ainoa turvallisuutemme takaava tie on rauhan tie. Oikeudenmukaisen sopimisen ja tosiasioiden tunnistamisesta rakentuvan sivistyksen tie!