Suomen haettava pakolaisia turvaan maahamme

Suomen velvollisuus on auttaa hädässä olevia pakolaisia, järjestää kuljetuksia ja hakea heidät sodan jaloista turvaan maahamme. Turvapaikkaa hakevia ihmisiä ei saa jättää bisnestä tekevien ihmissalakuljettajien armoille. Salakuljettajat on saatettava teoistaan tuoimiolle.

Rahaa pakolaisten auttamiseen saadaan leikkaamalla alati paisuvia asemääräraharahoja. Aseet eivät anna arjen turvaa kansalaisille. Asemäärärahojen kasvattamisella lihotetaan vain kansainvälisen aseteollisuuden kukkaroa.

Sodat, joita kansainvälinen aseteollisuus ja Yhdysvallat käyvät ja ylläpitävät jatkuvasti eripuolilla maailmaa, aiheuttavat tälläkin hetkellä pääosan Eurooppaan pyrkivistä suurista pakolaisvirroista. Pakolaisuutta lisää omalta osaltaan myös yhdysvaltalaisten ja eurooppalaisten yritysten häikäilemätön voitontavoittelu kehitysmaissa. Esimerkiksi Pohjois-Afrikassa paikallistaloutta ovat rapauttaneet Euroopan Unionin kanssa solmitut vapaakauppasopimukset.

On tuomittavaa asettaa työttömät, eläkeläiset ja muut oikeistolaisesta leikkauspolitiikasta kärsivät ja pakolaiset ja turvapaikanhakijat vastakkain. Nämä kaikkein vähäosaisimmat ovat kaikki omalta osaltaan järjestelmän uhreja. On häpeällistä, että sotien ja ympäristökatastrofien takia kotinsa ja kotimaansa jättävät ihmiset joutuvat Suomessa rasististen ja fasististen hyökkäysten ja vihapuheiden kohteiksi.

SKP:n Kuopion piirikomitea

6.9.2015