Anne Ruuskanen

Yhteiskunnan tuholaiset paitsioon! Pelottelijat takaisin puskiinsa.

Me suomalaiset haluamme elää rauhassa, ilman että meidät vedetään mukaan meille kuulumattomiin sotiin ja konflikteihin. Me ymmärrämme sovun ja puolueettomuuden merkityksen kansainvälisessä yhteistyössä ja oman maamme rauhan takeena.

 Tajuamme, että aseilla ei tehdä rauhaa vaan ruumiita ja sota ei tuo sopua, vaan katkeruutta ja se kasvattaa vihaa menetyksiä kokeneissa. Me emme halua vihata, emmekä pelätä ketään. Sopua ja rauhaa rakentavaa maata ei myöskään pelkää, eikä vihaa kukaan. Emme tarvitse NATO jäsenyyttä vaan uskottavuutemme palautuksen rauhan tahtoomme ja itsenäiseen päätöksen tekoon.

 Tosiasiat EU:sta syyniin ja uusi äänestys

 EU:sta ei kukaan ole osannut sanoa, mikä se etumme oikein on? Emme siis tiedä miksi annamme sen päättää asioistamme, miksi maksamme sinne tänä vuonna jo miljardipotin rahaa? Irti ja kauaksi molemmista! Siinä säästyy sekä rahaa, että turvallisuutemme ja itsekunnioituksemme. Solmitaan kauppa- ja ulkopoliittiset suhteemme vihdoin itsellemme edullisiksi!

 Me kaikki haluamme turvallisen yhteiskunnan, jossa terveydenhuolto, sosiaaliturva, työ ja asuminen ovat kunnossa ja takaavat hyvän arjen jokaiselle. Ei suomalaisilla ole halua polkea heikompia, ei kadehtia vahvempia. Haluamme että kaikilla on yhteiskunnassa hyvä olla ja että kaikki kelpaamme omina itsenämme osaksi tätä kansaa. Siksi on valittava Suomen kommunistinen puolue!

Perusturva 1200 e

SKP ei vaadi 1200 euron perusturvaa sen takia, että se kuulostaa hyvältä, tai että olemme kommunisteja. Vaadimme sitä sen vuoksi että tutkimukset ja tosiasiat kertovat kiistatta, että iso osa suomalaisista joilla ei ole palkkatuloja ei selviä elinkustannuksistaan tuloilla joita saavat!

Maalaisjärki jo sanoo että asia on korjattava heti. Kukaan meistä ei hyödy siitä että ihmisiä nöyryytetään puutteessa. Ei siitä hyödy kansantalouskaan, koska puute sairastuttaa, tuo riskin päihdeongelmien kasvulle, altistaa perhe- ja ihmissuhdeongelmille, masentaa ja passivoi. Verovaroilla maksettavan pahoinvoinnin kustannukset kasvavat!

Lasten kokema puute on kaikkein vahingollisinta. Lapsiin kohdistuvat leikkurit huonontavat tulevaisuuttamme kaikista eniten. Kaikki lasten elinehtojen heikennykset sahaavat oksaa jolla jokainen suomalainen istuu tänäkin päivänä.

Puutteessa elävä ihminen ei kasvata ostovoimaa, ei tuo tervettä ja tarpeellista lisää yrittäjien kassaan, ei näin edistä heidän mahdollisuuksiaan luoda työpaikkoja ja ylläpitää omaa elinkeinoaan. Puute kasvattaa lisää puutetta ja jarruttaa toivottua kasvua. Sen hyväksyminen on siis järjetöntä kaikkien kannalta. Vaadimme perusturvaksi 1200 euroa puutteessa eläville koska se on edullista meille kaikille.

Minimipalkka 1800 euroa

Samasta syystä vaadimme 1800 euron minimipalkkaa, palkalla pitää tulla toimeen, sitä vartenhan työtä tehdään.

Kaikki puolueet jotka esittävät leikkauksia sosiaaliturvaan ja palveluihin aikovat siis kasvattaa puutetta, lisätä ostovoiman vajetta ja työttömyyttä, jarruttaa kasvua ja maksattaa kansalla pahoinvointia.

6 tunnin työpäivä

SKP ei vaadi kuuden tunnin työpäivää palkkaa alentamatta sen vuoksi että olemme kommunisteja, tai kosiskelemme väsyneiden työläisten ääniä. Tutkimukset ja tosiasiat kertovat, että työaikaa lyhentämällä kasvatetaan työntekijöiden työtehoa ja parannetaan jaksamista.

Se on siis ratkaisu vähentää ennenaikaiselle eläkkeelle siirtymistä, sillä isoin yksittäinen syy tähän on mielenterveyden häiriöt, myös nuorten eläköitymisessä. Kun ei jaksa palaa loppuun ja mieli rikkoontuu.

Lyhyempi työpäivä tuo myös säästöjä työnantajalle sairauslomakustannuksissa.

Kun stressi vähenee ja työtyytyväisyys kasvaa, niin tutkitusti myös sairastavuus vähenee. Tällä hetkellä huono työtyytyväisyys, jonka suurin selittäjä on stressi ja mielenterveyden ongelmat maksaa yhteiskunnalle 40 miljardia työterveyslaitoksen tutkimana!

Tehokas työtekijä tuottaa enemmän, on luovempi ja hän tekee myös virheitä vähemmän. Lyhyempi työaika on siis kiistatta myös työnantajan etu. Poliitikot jotka tätä vastustavat eivät tunne kaikkia tosiasioita. He eivät ole kyenneet näkemään ratkaisun etuja, jotka peittoavat uskotellut kustannukset moninkertaisesti.

Valtion siis kannattaa ehdottomasti tukea sekä työllistäviä PK yrityksiä siirtymään 6 tunnin työpäivään, että ottaa se normiksi kunnan ja valtion työpaikoissa. Tässäkin päätöksessä esteenä on vain asenne ja haluttomuus tutkia tosiasioita.

Hyvinvointia rahoitettava ja ongelmia ennaltaehkäistävä

 Terveydenhuolto- ja sosiaalialoilla virkeä, tyytyväinen työntekijä on myös tae turvallisemmasta ja parempilaatuisesta palvelusta, kun läheltä piti tilanteet ja sekä hoito- että hoivatyön virheet vähenevät.

Kun perheelle ja ihmissuhteille jää enemmän aikaa on lyhyempää päivää tekevä myös jaksavampi vanhempi ja omainen, sopuisampi työtoveri ja naapuri, aktiivisempi kuntonsa ylläpitäjä ja harrastaja. Kokonaisedut ovat niin moninaiset, ettei sitä ensiksi tule edes ajatelleeksi.

Horisijat vaaraksi meille kaikille

 SKP:n vaaliohjelma on yhteiskunnan kokonaisuuden ymmärtävä ja hyvinvoinnin palauttava järkiohjelma. Rahaa sen toteuttamiseksi on kaikkien mittareiden mukaan riittävästi. Raha on vain jaettava toisin, sillä on rakennettava edunmukaista politiikkaa kaikille. Verovarat ovat ensisijaisesti ihmistä, ei markkinoita varten.

Emme tarvitse sosiaaliturvan leikkuria sen paremmin kuin järjettömiä Sote-sotkujakaan. Tarvitsemme paremman ja älykkäämmän suunnitelman poistaa kaikkien tuntemat ongelmat. Huono kierre on katkaistava.

Kun perutaan miljardien verotuet ja edut niiltä jotka eivät noita etuja tarvitse voidakseen hyvin, saamme ne miljardit hyvinvoinnin rakentamiseen, eli vastikkeelliseen käyttöön. Uskomukset siitä, että varallisuusveron poistaminen, osinko ja pääomaverojen alentaminen, varainsiirtoveron ja pörssiveron vastustaminen olisivat tuoneet investointeja ja työtä suomalaisille on mennyt rikki jo aikoja sitten.

Investointeja ei ole tullut ja pääomien juoksu ulos Suomesta on vain kiihtynyt. Huonon valvonnan ja reikäisen verokikkailua suosivan lainsäädännön takia iso osa verovarojamme on piilotettuina veroparatiiseihin.

Voimme siis lopettaa noiden turhien uskomusten elättelemisen. Voimme kerätä valtiolle terveellä tavalla veroja ilman, että kukaan köyhtyy, kärsii puutetta tai joutuu leipäjonoon sen vuoksi, että rikkaimpien verot nousevat 1-2 prosentilla kun kaikkia tuloja aletaan verottaa progressiivisesti!

Rikas säilyy edelleen riittävän rikkaana, mutta samalla köyhemmät pääsevät nousemaan kurjistamisloukustaan.

Yhdessäkään tutkimuksessa ei kerrota, että se on veroprosentti, joka tuo investointeja ja työtä. Hyvät valovoimaiset ideat, vakaa yhteiskunta, työntekijöiden koulutus ja hyvä infrastruktuuri kyllä mainitaan, mutta tämä on jäänyt verovajetta rakentaneilta "huomaamatta"!

Niin työntekijöitä, kuin yrityksiä ja yrittäjiä tämä veromalli palvelee parhaiten, koska pienille tuloille on pienempi vero, niin kenelläkään ei ole pelkäämistä siinä, että viisaus ja oikeudenmukaisuus palautetaan veropolitiikkaan! Saatavapuolelle kertyisi pelkästään veroremontilla vähintään muutama miljardi lisää kaikille paremman arjen rakentamiseen.

Terve kurssi päätöksenteossa tuo tervettä kehitystä ja sitähän me haluamme!

Vaatikaamme myös medioita ryhdistäytymään ja kertomaan vaalien alla vihdoin ja viimein tosiasioita ymmärrettävällä tavalla.

Kaikenlaisten tiedonvälittäjien moraalinen velvollisuus on yhteisen Suomen eduksi puhkaista valehtelijoiden ja epäpätevien, uskomuksilla eläneiden vahingolliset kuplat jo ennen sitä äänestyspäivää.


Anne Ruuskanen                             Nato-kiima tulee Suomelle kalliiksi

Joku toimittaja povasi, ettei NATO tule nousemaan vaaliteemaksi. Mikäli näin tapahtuu, sille ainoana selityksenä on se irvokas tosiasia, ettei tätä puolustusvoimien jo miljardeja  maksanutta NATO-yhteensovittamista haluta paljastaa NATO-kiihkoisten pyrkimykseksi ujuttaa Suomea "kyökin kautta" sotilasliittoon hitaasti, mutta varmasti. Tahtoipa kansa tai ei ja maksoi mitä maksoi!

Rauhanaktivistina ja äitinä olen seurannut vihaisena porvarihallituksen NATO-kiimaa. Aggressiivisen sotilasliiton kanssa flirttailuun liittyy paljon sellaista mistä valtamedia vaikenee. NATO-jäsenyyden myötä luovutetaan valtava määrä ulkopoliittista vallankäyttöä sotilasliitolle. Se on yksisilmäistä politiikkaa, joka sitoo Suomen liikkumavaraa yhtä tiukasti kuin Euroopan unionin jäsenyys. Jo tämä kaikenkarvainen "NATO-yhteensovittaminen" on pakottanut kansalaiset hyväksymään miljardien kustannukset samalla aikaa kun hyvinvointiyhteiskuntaa on murennettu kun on mukamas pitänyt säästää. NATO-huuma on jo siis nyt tullut äärettömän kalliiksi ja jokainen asevarusteluun käytetty euro on pois perusturvan rahoituksesta! Samalla mediat ovat eliitin siunauksella laulaneet sen militaristisia lauluja tosiasioista vaieten. Puolustusvoimien edustajat ovat saaneet säälittävästi marista rahapulastaan ja leikkausten pakosta, vaikka tosiasiassa uusien tappovälineiden hankintaan on syydetty jatkuvasti lisää rahaa. Puolustusvoimat on ainoa sektori jonka ei ole millään tavalla tarvinnut osallistua "säästötalkoisiin" yhdenkään laman aikana. Heidän ainoa ongelmansa on ollut päättää mihin ne miljardit kohdennetaan, armeijan arkitarpeisiin ja maanpuolustukseen, vai NATO-yhteensopivien hyökkäys- sotalelujen hankintaan?

Emävaletta  "puolustusvoimien vähenevistä määrärahoista" toistellaan yhä sekä YLE:n, että kaikkien valtamedioiden uutisoinnissa. "Vähenevistä varoista jankuttaminen on vain kansan harhauttamista miljardiluokan kysymyksessä! Jos puolustusvoimat änkeää saamansa lisärahat aseostoihin ja siitä seuraa muun touhun leikkauksia, niin voitaisiinko asia sanoa niin kuin se on ja lopettaa tämä valehtelu!

Globaalia maailmaa katsottaessa on ilmiselvää, että kuljemme NATO:n kainalohiessä suoraan kohti juuri niitä uhkia, joilta militaristit hehkuttavat meidän muka suojautuvan! Kriittinen keskustelu aseostojen mielekkyydestä on vaiennettu kokonaan pois julkisuudesta. Linnan "Tuntemattoman sotilaan" ja sotilasparaatien katseleminen itsenäisyyspäivänä ovat tehokasta päänpehmennystä, joka tarkoituksellisesti tunteisiimme vedoten kerran vuodessa tuhoaa ne pienet kyseenalaistamisen hennot piuhat, jotka kenties ovat alkaneet itää aseostojen yhteydessä mainituista veromiljardeista johtuen. Jo tällä NATO:n kyljessä sotimisella Afganistanissa ja NATO-yhteensopivuuden palvonnalla Me olemme antaneet pois ulkopoliittisen valtaa ja kansalaisten turvallisuutta siitä "tuumaakaan taistelematta" ja puolta sanaakaan älyllisesti keskustelematta!

 

Terrorismin uhka?

 Tähän militaristiseen sumuttamiseen on jatkuvasti pyritty liittämään jotain "konkreettista" toistelemalla NATO:n kehittelemiä fraaseja "terrorismin uhasta", "terrorismin vastaisesta taistelusta" jne. Kauhistuttavinta on että terrorismista, sen syistä ja seurauksista, sekä sen ehkäisemisestä on olemassa oikeasti asiantuntevia ja vastuullisia tietolähteitäkin. Niissä ei puhuta "rauhaan pakottamisesta", eikä ihmisten tai yhteiskuntien tuhoamisesta aseilla, silloin kun etsitään ratkaisuja.

Köyhyys ja eriarvoisuus on näissä selvityksissä osoitettu yksiselitteiseksi terrorismin kasvualustaksi. Ilman ihmisten orjuuttamista ja riistoa ei löytyisi riittävästi katkeruutta, vihaa ja kostonhalua jota hyväksikäyttämällä tavallisista kansalaisista voidaan aivopestä itsemurhapommittajia! Faktojen hylkääminen onkin tullut maailmalle kalliiksi sekä rahassa, että inhimillisessä kärsimyksessä. Mitä enemmän terrorismia on mukamas vastustettu USA:n tukemin ja provosoimin sotilaallisin iskuin, sitä enemmän ilmiö on maailmassa vain voimistunut. Afganistanissakin sekä väkivalta, että huumebisnes on lähtenyt valtaisaan kukoistukseensa vasta ISAF joukkojen puuhastelun alettua. Ja tässä me olemme kaulaamme myöten mukana, kansalaisten maksaessa!

Kuinka monelle suomalaiselle on sekään selvinnyt tässä kuoliaaksi vaikenemisen "demokratiassa", että EU:n valmiusjoukot ei ole mikään vaihtoehto NATO-jäsenyydelle? Käytännössä, eli todellisuudessa suurin osa EU- maista on NATO maita. Se tarkoittaa, ettei yksikään näiden maiden sotavärkki liikahdakaan ilman USA:n suostumusta! Eli USA:n imperialistinen väkivaltakoneisto NATO:ttaa meitä myös sitä kautta ja maksattaa omien maailmanvalta intressiensä kustannuksia.

Vierailla, meille kuulumattomilla taistelukentillä yksi taaksemme jätetty ruumis tuottaa aina kymmenen katkeraa sotilasta eteemme!

Ainoa turvallisuutemme takaava tie on rauhan tie. Oikeudenmukaisen sopimisen ja tosiasioiden tunnistamisesta rakentuvan sivistyksen tie!   


Anne Ruuskanen

Sinun elämästäsihän siinä politiikassa vaan on kyse...

 Adolf Hitler totesi aikoinaan, että "ovelien jatkuvasti toistettujen valheiden avulla on mahdollista saada ihmiset uskomaan, että taivas on helvetti - ja helvetti taivas. Mitä suurempi vale, sitä auliimmin siihen uskotaan."  Kaikkein synkin, läpitunkemattomin ja lohduttomin muuri tämän päivän ja paremman maailman välille rakentuukin ihmisten mieliin niistä totuuksista joita on peiteltävä valheilla ja varjeltava tietämättömyydellä!

 Sen minkä Aatu osasi, osaavat nyt muutkin. Poliittisten eliittirosvojen ja hyväveliverkoston provokaattorit ovat tehneetkin tehokasta työtä!  Äkkiväärän ja tosiasioista vieraannutetun porukan kiukku suuntautuu hakoteille, tosi buuvareitten nauraessa korruptoituneeseen partaansa, Voi meitä raukkoja!  Mikä yhteiskunnallinen aivokuppa meitä vaivaa? Sallimme huijareiden kaapia kermaa taskuihinsa ja ryövätä meiltä omistamamme ja kipeästi tarvitsemamme palvelut!  Kuljemme avoimesti NATO:n kainalohiessä kohti juuri niitä uhkia joita militaristit hehkuttavat "pelkäävänsä"! Vikisemme EU:n hirressä ilman, että kukaan edes enää väittää siitä olevan hyötyä kansalle. Maksamme vielä siitä "hyvästä" miljardeja tietämättä edes minne se raha kiertää?

 Miksi mitkään valtamediat eivät yhtenä rintamana varoita tästä uusliberalistisesta poliittisen eliitin terrorista, joka tappaa ja sairastuttaa suomalaisia yhä kiihtyvämmällä tahdilla, todistetusti? Tilastot tästä tuhopolitiikasta kertovat, en minä!  Miksi ketään ei aseteta tästä julkisesti vastuuseen nyt kun olisi kriittinen hetki? No.. ehkä kysymys oli typerä. Miksipä ne rahoittajiaan oikein vakavissaan kävisivät paljastelemaan! Tämä kuoliaaksi vaikeneminenhan osuu pahiten vain niiden nilkkaan, jotka on jo nuijittu niin alistuneiksi, etteivät he edes jaksa äänestää!

 Politiikan tutkijat arvioivat, että eduskuntien ja hallitusten kokoonpanot näyttäisivät erilaisilta, jos ihmiset tietäisivät enemmän! Kysymys kuuluukin siis, miten nuo vähiten tietävät, esimerkiksi nuoret, naiset tai perussuomalaiset, äänestäisivät, jos tietäisivät enemmän? Hyväveliverkostoon uineen valtamedian tuella pääpuolueiden vaalivalehtelukilpailussa on niin kuin rottien juoksukisassa. Vaikka siinä voittaisikin, niin kaikki tietävät kuitenkin, että voittaja on rotta! Mitä mieltä puolueet ovat Vanhasen ja muiden jäsentensä kärystä? Eivät oikeastaan mitään. Lupa asettua puolueiden ehdokkaaksi uudestaan heltiää myös helposti.

 Mistä tämä kertoo? Puolueesta, vai tuosta yksittäisestä buuvarista, vai äänestäjistä? Jos tavan työläinen julkisesti paljastetaan työssään kieroksi, ahneeksi huijariksi, niin taitaisi uuden työpaikan saanti hiukan hidastua! Mutta suomalaisen poliittisen kultapossukerhon jäsenille siitä urkenee vaan uusi ja hyvin palkattu ura, hyväveliverkoston tukemana. Ei siis riitä, että muutama korruptoitunut pää putoaisikin pois puolueiden ehdokaslistoilta. On raivattava kokonainen kerho puolueineen, aatteineen päivineen!

 Taatakseen nykymenon jatkumisen, julkisuuteen nostetaan ainoaksi "haastajaksi" persut! Siis räpiköivä, linjaton puolue, jonka pomona killuu nunnasta hurmokseen läjähtänyt ja katolilaista moraalimössöä jankuttava aikuinen mies, joka sanoo häpeämättä mm., että "Mieluummin Nato kuin EU". Mikä reikäpäinen logiikka! Sama kuin sanoisi " mieluummin giljotiini kuin hirttoköysi". Kukaan ei tätäkään kyseenalaista, mies saa rauhassa soitella suutaan lähes asiassa kuin asiassa, sanomatta varsinaisesti mistään mitään ratkaisuksi kelpaavaa! Jos ihmiset valitsevat näillä nystyröillä kuljeksivan johtajan, niin useampikin kannattajakunnasta lienee jonkinlaisen terapian tarpeessa.

 Ja tässä yhteydessä kantsii erityisesti muistaa että ei pakolaiset, sen paremmin kuin ulkomaalaiset romanitkaan ole äänestäneet meille näitä poliittisia herkkuhetkiä joita elämme, vaan kyllä me ihan itse olemme nämä idiootit valinneet ja vieläpä useampaan otteeseen! Kukahan kiltti toimittaja setä tai täti kertoisi haastatellessaan tälle Soinille, ihan vaikka huvin vuoksi senkin tosiasian, että vaikka kaikki maahanmuuttajat ajettaisiin Suomesta pois, lopetettaisiin kehitysapumäärärahat jne. niin se raha joka tarvitaan persujenkin kovasti kuuluttamaan perusturvan parantamiseen, olisi edelleen suuryhtiöiden, pääomanomistajien ja muiden kusetuskoneistossa piileksivän ja verohelpotuksilla rikastetun eliitin taskussa! Maahanmuuttajat kun eivät sijoita Cayman saarille, vaan ruokakaupan kassaan! Näin.. että äänestäpä Suomen köyhä tästä "vaihtoehdosta" itsellesi irvokas tulevaisuus, sillä masokismi on mahtavaa!

 Yhä tänäkin päivänä totuus on, että aatteensa tunnistavat kommunistit ja oikeat vasemmistolaiset rakensivat tälle kansalle tämän sosiaaliturvan ja hyvinvoinninperustan! Nämä muut ovat sitten käyttäneet aikaansa lähinnä sen tuhoamiseen. Ei tuo linja miksikään tule muuttumaan kosmeettisella kasvonvaihtokilpailulla. Oikeistolaisen asennevamma pesii kaikissa vanhan vallan puolueissa! Todisteet ovat olleet nähtävissä Arkadianmäellä jo parisenkymmentä vuotta ja jäljet hirvittävät joka päivä! Yhtäällä on EU, NATO, Kreikan sekä Irlannin avustaminen ja toisaalla Suomen kansalaisten perusturva ja nämä eivät mahdu samaan keskusteluun, koska ne kuuluvat pääpuoluesumutuksessa eri todellisuuksiin. Ensimmäinen on Bryssel-johtoista valtapolitiikkaa eliitin elämää varten ja jälkimmäinen tavallisten ihmisten arkea. Kytkös niiden väliltä katkesi sinä päivänä kun liityimme EU:n edunvalvojiksi!  

 "Vastakkain asettelun aika on ohi" on eräs epä-älyllisimmistä mantroista mitä oikeistolaisblokki vasemmistolais- luopioineen on valtakuntaan lanseerannut.  Kysymys miten poistaisit köyhyyden, onkin oikeastaan ihan höperö. Kyllähän sen jo tyhmempikin tietää, että miten!! Lopetetaan jo vihdoin ja viimein rahan syytäminen aseisiin ja ökyrikkaille. Laitetaan kansan verorahat sinne minne ne kuuluvat, eli sosiaaliturvaan ja työllisyyteen. Me tiedämme, että ne, jotka hallituksissa ovat istuskelleet viimeiset parikymmentä vuotta, ovat jo kyntensä näyttäneet.

 Oikea ja vaalitenteissä olennaisin kysymys kuuluukin KUKA sen köyhyyden poistaa, eikä vain lupaile poistavansa?  Ei kiinnostanut silloin köyhän asia, ei edes keskituloistenkaan asiat! Oikeistolainen oppi ajoi itseään jumalalliseksi totuudeksi, ainoaksi mahdolliseksi tieksi kulkea! Seinään mentiin että kolina kävi! Kapitalismin kyky ohjata yhteiskuntaa kansalaisten kannalta järkevästi ja hyvin, on tuomittu nyt jo kaikkien vakavasti otettavien taloustieteilijöiden toimesta. Kommunistit ovat siis hyvässä seurassa kapitalismia vastustaessaan!

 Nyt on sitten selitysten vuoro porvaripolitiikkaa harjoittaneilla. Vaalit lähestyvät. Ja millä mielellä ovat äänestäjät? Kerrataanpas tuo Hitlerin "slougan" eli " ovelien jatkuvasti toistettujen valheiden avulla on mahdollista saada ihmiset uskomaan, että taivas on helvetti - ja helvetti taivas. Mitä suurempi vale, sitä auliimmin siihen uskotaan." Ja nykyisellään läpimenneistä valheista suurin ja poliittista eliittiä eniten edesauttava valhe on "ettei äänestäminen kannata, kaikki ne kuitenkin vain valehtelevat" Tätä sietää jo tutkia. Paradoksi on siinä että väitteestä hyötyvät ne jotka ovat eniten valehdelleet! Eli se vihonviimeiseksi jäävä kysymys kuuluu, että mikä hitto meitä fiksuja ihmisiä äänestettäessä ja varsinkin äänestämättä jättäessämme, oikein vaivaa? Politiikka ohjaa geneettisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti, psyykkisesti ja fyysisesti ihmisen syntymistä, elämistä ja kuolemista...kuka ilkeää tuon tajuttuaan tunnustaa, että politiikka ei kiinnosta ja että se voi jäädä politiikkojen murheeksi?