Yhdysvaltalaisten sotaharjoitusten nielemät miljoonat ovat pois maamme köyhiltä


Yhdysvaltalaisia F-15-hävittäjiä on tulossa toukokuun alussa Rissalaan, jossa ne harjoittelevat yhdessä Karjalan lennoston kanssa parhaaseen lintujen pesimisaikaan. Suomen kommunistisen puolueen Kuopion piirijärjestön mielestä Suomeen ei tarvita ulkomaisia hävittäjiä, ei ulkomaisia tankkeja eikä ulkomaisia sotalaivoja.

Vallanpitäjien käsikassaraksi valjastetussa valtamediassa on puhuttu USA:n joukkojen Suomeen tulon osalta vain siitä, kuka mitäkin päätti ja miten ketäkin informoitiin. Täysin huomiotta on jätetty se, että USA:n kanssa harjoitettava sotilaallinen yhteistyö on Venäjän vastainen provokaatio ja se tekee Suomesta Venäjää vastaan suuntautuvan sotapolitiikan eturintaman. Valtamedia tekee myös kaikkensa kääntääkseen huomion pois siitä tosiasiasta, että presidentiltä ja SSS-hallitukselta on täysi tuki sotaharjoituksille.

SKP:n Kuopion piirijärjestön mielestä, sotaharjoitusten peruuttaminen on välttämätöntä, mutta se ei riitä, vaan on käynnistettävä politiikan täyskäännös kohti rauhanomaista turvallisuuspolitiikkaa. Maamme on pidettävä erossa sodista ja Natosta. Suomen pitää julistautua kaikesta sotilaallisesta toiminnasta vapaaksi maaksi, joka pyrkii koko maailman rauhanomaiseen yhteistyöhön ja aseidenriisuntaan. Tälle politiikalle pitää hakea kansainväliset turvallisuustakuut.

Sipilän hallituksen miljardiluokan asehankintavaltuudet tulee perua ja niistä vapatutuvat rahat käyttää köyhyyden vastaiseen sekä työllisyyttä edistävään toimintaan. On järjetöntä osallistua miljoonilla euroilla yhdysvaltalaisten sotaharjoituksiin Suomessa samaan aikaan, kun kaikkein köyhimmät joutuvat leikkauspolitiikan uhreiksi, piirijärjestö toteaa.

SKP:n Kuopion piirijärjestö vetoaa kaikkiin rauhantahtoisiin voimiin Suomen liittoutumattomuuden palauttamiseksi ja antaa tukensa Joensuun rauhanryhmän aloitteelle ilmasotaharjoitusten vastaisen mielenosoituksen järjestämiseksi 7. päivä toukokuuta Rissalassa.

SKP:n Kuopion piirikomitea 28.3.2016